Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6949123589


ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ


Η λαπαροσκόπηση είναι μια ευρέως γνωστή χειρουργική μέθοδος θεραπείας ενός πλήθους παθήσεων του γυναικείου αναπαραγωγικού και ουροποιητικού συστήματος. Ωστόσο, η θεραπεία δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο ένας ιατρός μπορεί να συστήσει λαπαροσκόπηση.

Η λαπαροσκόπηση είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και για τη διάγνωση πολλών παθήσεων. Η διαγνωστική λαπαροσκόπηση βοηθά τους ιατρούς να αποκτήσουν μια καθαρότερη και πιο λεπτομερή ματιά στην κατάσταση της υγείας των ασθενών με την απαιτούμενη ασφάλεια, αλλά και αποτελεσματικότητα.Πότε χρησιμοποιείται η διαγνωστική λαπαροσκόπηση;

Στη γυναικολογία, η διαγνωστική λαπαροσκόπηση χρησιμοποιείται για τη διερεύνηση όλων των παθήσεων που σχετίζονται με τη μήτρα, τις ωοθήκες, τον τράχηλο της μήτρας, τις σάλπιγγες και το βαθμό στον οποίο έχουν επηρεάσει τα κοντινά όργανα και τον περιβάλλοντα ιστό.

Επιπλέον, η διαγνωστική λαπαροσκόπηση χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση όπου οι παραδοσιακές εξετάσεις, όπως το γυναικολογικό υπερηχογράφημα, δεν έχουν ξεκάθαρα αποτελέσματα. Ο ιατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει διαγνωστική λαπαροσκόπηση για τη διερεύνηση των αιτιών:

Και την περαιτέρω διερεύνηση:

  • Συγκεκριμένων ιστών
  • Παθήσεων που έχουν ήδη διαφανεί από παραδοσιακές εξετάσεις, όπως η ενδομητρίωση και η φλεγμονώδης νόσος της πυέλου
  • Της απόφραξης των σαλπίγγων
  • Της υπογονιμότητας

Πιο συγκεκριμένα, η διαγνωστική λαπαροσκόπηση χρησιμοποιείται για τη διερεύνηση και εξέταση παθήσεων όπως:

(διαβάστε περισσότερα για τα ινομυώματα ΕΔΩ και τη θεραπεία τους ΕΔΩ)

  • Ενδομητρίωση

(διαβάστε περισσότερα για την ενδομητρίωση ΕΔΩ και τη θεραπεία της ΕΔΩ)


Τί είναι η λαπαροσκόπηση;

Η διαγνωστική λαπαροσκόπηση είναι μια χειρουργική τεχνική της Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής (Minimally Invasive Surgery), η οποία επιτρέπει στον ιατρό να έχει πρόσβαση στα εσωτερικά όργανα, χωρίς να κάνει μεγάλες τομές. Διεξάγεται με τη χρήση μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας και χρησιμοποιείται ευρέως στη σύγχρονη γυναικολογία για τη διερεύνηση ενός πλήθους παθήσεων.

Η διαγνωστική λαπαροσκόπηση πραγματοποιείται με μια μικρή τομή κοντά στον ομφαλό, μέσω της οποίας ο ιατρός εισάγει το λαπαροσκόπιο, το οποίο αναμεταδίδει την εικόνα σε μια ή περισσότερες οθόνες υψηλής ευκρίνειας, προσφέροντας στον ιατρό μια καθαρή εικόνα της περιοχής. Στη συνέχεια, ο ιατρός εκτελεί δύο ή τρεις μικρές τομές στην κοιλιά, διαμέσου των οποίων διέρχονται τα χειρουργικά εργαλεία, με τα οποία εκτελείται η επέμβαση.


Διαβάστε περισσότερα για τη διαδικασία της λαπαροσκόπησης

Η συμβολή του ιατρού

Ο Δρ. Στυλιανός Κογεώργος υπογραμμίζει τη σημασία της διαγνωστικής λαπαροσκόπησης για τη διερεύνηση των συμπτωμάτων και των παθήσεων του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος που δημιουργούν δυσκολίες και δυσφορία στις γυναίκες, με ασφαλή, άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο, βελτιώνοντας και επιταχύνοντας τη διάγνωση και τη θεραπεία παθήσεων.


Περισσότερα θέματα στην ενότητα Λαπαροσκοπικές Επεμβάσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηριδανού 12
Αθήνα, 11528
T: 2107239120
info@kogeorgos.gr

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

A Production of interTEN

Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6949123589