Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6949123589


ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Ανδρική υπογονιμότητα


Η ανδρική υπογονιμότητα είναι μια κατάσταση που οφείλεται ουσιαστικά στο γεγονός ότι το σπερματοζωάριο δεν είναι σε θέση να γονιμοποιήσει το ωοκύτταρο, το θηλυκό γεννητικό κύτταρο.


Semen-analysis

Η ανδρική υπογονιμότητα οφείλεται κυρίως σε διαταραχές του σπέρματος, όπως η μειωμένη συγκέντρωση σπερματοζωαρίων στην εκσπερμάτωση, η κακή κινητικότητα και οι ανωμαλίες της μορφολογίας των σπερματοζωαρίων. Φλεγμονές όπως προστατίτιδα ή ορχίτιδα, τραυματισμοί, εκ γενετής ανωμαλίες (π.χ. κρυψορχία), καθώς και άλλες παθολογικές καταστάσεις (π.χ. κιρσοκήλη) μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του σπέρματος.


Η εξέταση

Το σπερμοδιάγραμμα είναι η πρώτη και ίσως η σημαντικότερη εξέταση της εκτίμησης της γονιμότητας του άντρα που θα καθορίσει αν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω διερεύνηση των ευρημάτων, όσον αφορά την αξιολόγηση της ανδρικής γονιμότητας. Το δείγμα του σπέρματος συλλέγεται διά του αυνανισμού σε ειδικό χώρο εντός του εργαστηρίου ή στο σπίτι και εν συνεχεία μεταφέρεται άμεσα στο εργαστήριο. Η συλλογή γίνεται σε ειδικό αποστειρωμένο δοχείο, δίνοντας προσοχή στη συλλογή ολόκληρης της ποσότητας του σπέρματος. Το σπέρμα πρέπει να εκτεθεί το λιγότερο δυνατό στις ατμοσφαιρικές συνθήκες. Η μικροσκοπική εξέταση του δείγματος θα μας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον αριθμό, το σχήμα και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.

Ο Δρ. Στυλιανός Κογεώργος τονίζει τη σπουδαιότητα της ορθής ερμηνείας των αποτελεσμάτων.


Περισσότερα θέματα στην ενότητα Υπογονιμότητα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηριδανού 12
Αθήνα, 11528
T: 2107239120
info@kogeorgos.gr

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

A Production of interTEN

Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6949123589