Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΟΓΕΩΡΓΟΣ


Ο Δρ. Στυλιανός Κογεώργος έχει εξειδικευτεί στη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική στη διεθνούς φήμης Πανεπιστημιακή Γυναικολογική Ογκολογική κλινική του Καθολικού Πανεπιστημίου της Ρώμης στην Ιταλία (Policlinico Universitario Agostino Gemelli).

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών MSc στην  «Παθολογία της Κύησης» (Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών). Επιπλέον, είναι απόφοιτος της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας.

Το 2009 έλαβε από το Πανεπιστήμιο της Περούτζια στην Ιταλία τον ακαδημαϊκό τίτλο του Δόκτορα, εκπονώντας τη Διατριβή του με τίτλο «Προκαρκινικές αλλοιώσεις στον καρκίνο του ενδομητρίου».

Το 2016 επιλέχθηκε ως ένας από τους πιο ανερχόμενους Ευρωπαίους Γυναικολόγους Λαπαροσκόπους Χειρουργούς και έλαβε τον τίτλο  “Gynecology Expert Training for Upcoming Professionals”.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2017 απέκτησε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας στη Μαιευτική – Γυναικολογία και έκτοτε εφαρμόζει πρωτοποριακές τεχνικές για την αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης, των ινομυωμάτων μήτρας, των ωοθηκικών όγκων και της υπογονιμότητας.

Έχει ειδικευτεί:

  • στη διάγνωση, στην αντιμετώπιση και στη θεραπεία των παθολογικών καταστάσεων της κύησης, αντιμετωπίζοντας με ασφάλεια τις κυήσεις υψηλού κινδύνου
  • στη διάγνωση, στην αντιμετώπιση και στη θεραπεία των παθήσεων του μαστού (Ελληνική σχολή Μαστολογίας)
  •  στη Διαγνωστική και Επεμβατική Υστεροσκόπηση (ASSOCIATED CENTERS OF ENDOSCOPIC TRAINING υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ενδοσκοπικής Εταιρείας)
  •  στις Τεχνικές Λαπαροσκοπικής Συρραφής (ASSOCIATED CENTERS OF ENDOSCOPIC TRAINING υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ενδοσκοπικής Εταιρείας)
  • στις Βασικές Λαπαροσκοπικές Τεχνικές (ASSOCIATED CENTERS OF ENDOSCOPIC TRAINING υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ενδοσκοπικής Εταιρείας)
  • στη Ρομποτική χειρουργική και στην εφαρμογή της στη γυναικολογική ογκολογία (Università Cattolica del Sacro Cuore)
  • στο Γυναικολογικό υπερηχογράφημα (Università Cattolica del Sacro Cuore) και στην ανάλυση των χαρακτηριστικών των ωοθηκικών όγκων (International Ovarian Tumor Analysis – IOTA group)
  • στο Μαιευτικό Υπερηχογραφήμα  1ου τριμήνου κύησης (Ελληνική Εταιρεία Υπερήχων στη Μαιευτική & Γυναικολογία)

Συμμετέχει σε συνέδρια και σεμινάρια για  διαρκή επιμόρφωση και επικαιροποίηση των ιατρικών τακτικών και μεθόδων. Δύο φορές τον χρόνο μεταβαίνει στην Ιταλία σε εξειδικευμένα κέντρα προηγμένης λαπαροσκοπικής – ρομποτικής  χειρουργικής, όπου συμμετέχει σε χειρουργικές επεμβάσεις με κορυφαίους ευρωπαίους χειρουργούς και ενημερώνεται για τις νέες χειρουργικές τεχνικές, αποσκοπώντας στη διατήρηση υψηλού επιπέδου χειρουργικής κατάρτισης.

Ο Δρ. Στυλιανός Κογεώργος είναι μέλος:

  • της Γυναικολογικής Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Ομάδας του Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών Λευκός Σταυρός, η οποία εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση της εν τω βάθει ενδομητρίωσης και των ινομυωμάτων και αποτελεί κέντρο αναφοράς για τη χώρα μας
  • της Ενδοσκοπικής Ομάδας του Τμήματος ODS (One Day Surgery) του Μαιευτηρίου Ιασώ που αποτελεί πρότυπο κέντρο προχωρημένης  Υστεροσκοπικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής

Επιπρόσθετα, είναι ένθερμος υποστηρικτής του Φυσιολογικού Τοκετού, του μητρικού θηλασμού, καθώς και της προσπάθειας Kολπικού Tοκετού μετά από Καισαρική Τομή TOLAC– VBAC. Ολοκληρώνοντας, παρέχει εξατομικευμένη συμβουλευτική σε ζητήματα οικογενειακού προγραμματισμού, υπογονιμότητας, εμμηνόπαυσης, ουρογυναικολογίας και παθολογίας τραχήλου.


Κάντε το Επόμενο Βήμα για την Υγεία σας

Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στο υπερσύγχρονο ιατρείο μας στην οδό Ηριδανού & να συζητήσουμε μαζί σας.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ