Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6951413918


ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΑ

Ινομυώματα Μήτρας


Τα ινομυώματα είναι οι πιο συχνοί καλοήθεις όγκοι της μήτρας που ανευρίσκονται σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας με μεγαλύτερη επίπτωση μεταξύ 35-50 ετών.Σε πολλές περιπτώσεις η παρουσία ινομυωμάτων είναι τελείως ασυμπτωματική, έτσι λοιπόν η διάγνωσή τους γίνεται κατά τον προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο. Ωστόσο, εάν εμφανιστούν κάποιες ανωμαλίες (π.χ. αύξηση της ποσότητας αίματος κατά την περίοδο ή μεγαλύτερη διάρκεια της περιόδου) ή άλλες κλινικές καταστάσεις, όπως αναιμία, υπογονιμότητα ή επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα στον γυναικολόγο.


Θεραπεία

Ο Δρ. Στυλιανός Κογεώργος υπογραμμίζει ότι η αντιμετώπιση των ινομυωμάτων είναι αναγκαία, όταν :

  • Εμποδίζουν ή μειώνουν τη γονιμότητα της γυναίκας
  • Προκαλούν κλινική συμπτωματολογία (π.χ. αιμορραγίες, αναιμία, συχνοουρία, δυσπαρευνία, πυελικό άλγος)
  • Οι διαστάσεις τους είναι τέτοιες που υπάρχει κίνδυνος μαιευτικών επιπλοκών σε περίπτωση εγκυμοσύνης (κατά τις πρώτες εβδομάδες της κύησης παρατηρείται ταχεία αύξηση των διαστάσεων των ινομυωμάτων)

Τα ινομυώματα, όπως και η ενδομητρίωση, δε θεραπεύονται με φάρμακα. Υπάρχουν φαρμακευτικές θεραπείες οι οποίες μπορούν να επιβραδύνουν ή ακόμα και να μικρύνουν το μέγεθος των ινομυωμάτων, αλλά λόγω έντονων παρενεργειών μπορούν να δοθούν για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Η θεραπεία είναι κυρίως χειρουργική, καθώς είναι η μόνη μέθοδος πραγματικής ίασης.

Αφού αξιολογήσει το μέγεθος και τη θέση των ινομυωμάτων σας, αλλά και τη γενικότερη κλινική σας κατάσταση, ο Δρ. Στυλιανός Κογεώργος θα σας προτείνει την πιο ενδεδειγμένη θεραπεία.


Περισσότερα θέματα στην ενότητα Γυναικολογία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηριδανού 12
Αθήνα, 11528
T: 2107239120
info@kogeorgos.gr

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

A Production of interTEN

Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6951413918