Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6949123589


ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ

Τί είναι η λαπαροσκόπηση;


Η λαπαροσκόπηση είναι μια χειρουργική τεχνική της Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής (Minimally Invasive Surgery), η οποία επιτρέπει στον ιατρό να έχει πρόσβαση στα εσωτερικά όργανα, χωρίς να κάνει μεγάλες τομές. Διεξάγεται με τη χρήση μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας και χρησιμοποιείται ευρέως στη σύγχρονη γυναικολογία για τη διάγνωση και χειρουργική αντιμετώπιση ενός πλήθους παθήσεων .

Η λαπαροσκόπηση πραγματοποιείται με μια μικρή τομή κοντά στον ομφαλό, μέσω της οποίας ο ιατρός εισάγει το λαπαροσκόπιο, το οποίο αναμεταδίδει την εικόνα σε μια ή περισσότερες οθόνες υψηλής ευκρίνειας, προσφέροντας στον ιατρό μια καθαρή εικόνα της περιοχής. Στη συνέχεια, ο ιατρός εκτελεί δύο ή τρεις μικρές τομές στην κοιλιά, διαμέσου των οποίων διέρχονται τα χειρουργικά εργαλεία, ώστε να φτάσουν στο κατάλληλο σημείο.


Διαβάστε περισσότερα για τη λαπαροσκόπηση

infertility-diagnosis

Τί είναι η υπογονιμότητα;

Μερικές φορές η επίτευξη μιας εγκυμοσύνης μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς η υπογονιμότητα είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζει ένα στα επτά ζευγάρια. Κρίνεται σκόπιμο κάθε ζευγάρι που έχει περάσει ένα χρόνο ελεύθερης σεξουαλικής επαφής χωρίς αντισύλληψη, να υποβάλλεται σε συγκεκριμένες εξετάσεις, ώστε να διαγνωσθούν τα πιθανά αίτια που εμποδίζουν την κύηση.


Διαβάστε περισσότερα για την υπογονιμότητα στα ζευγάρια

Διερεύνηση υπογονιμότητας μέσω λαπαροσκόπησης

Τα αίτια της υπογονιμότητας στις γυναίκες σχετίζονται με ανατομικές ή λειτουργικές διαταραχές των αναπαραγωγικών οργάνων. Αυτές οι διαταραχές σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν να εντοπιστούν με απεικονιστικές εξετάσεις όπως το γυναικολογικό υπερηχογράφημα. Σε άλλες περιπτώσεις οι απεικονιστικές εξετάσεις προσφέρουν μια ένδειξη των πιθανών παθήσεων, οι οποίες χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση.

Για τους παραπάνω λόγους συνίσταται η διαγνωστική λαπαροσκόπηση, ως η μόνη μέθοδος που μπορεί να διαγνώσει ή να επιβεβαιώσει την εκτίμηση του ιατρού κατά την κλινική εξέταση. Μέσω της λαπαροσκόπησης, ο ιατρός θα μπορέσει να αξιολογήσει αποτελεσματικότερα την έκταση και τα χαρακτηριστικά της πάθησης, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να ορίσει ένα αποτελεσματικό και εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο.


Διαβάστε περισσότερα για τη διαδικασία διερεύνησης της υπογονιμότητας

Οι παθήσεις που μπορούν να μπορούν να εντοπιστούν ή και να θεραπευτούν μέσω λαπαροσκόπησης είναι οι ακόλουθες:

Γιατί να κάνετε λαπαροσκοπική επέμβαση για τη βελτίωση της γονιμότητας;

Η θεραπευτική αντιμετώπιση της υπογονιμότητας μέσω λαπαροσκόπησης πραγματοποιείται σε συνάφεια με τα κλινικά ευρήματα και τις παθήσεις που έχουν διαγνωστεί. Αιτίες υπογονιμότητας όπως η ενδομητρίωση, τα ινομυώματα και οι πολυκυστικές ωοθήκες, έχουν συγκεκριμένη λαπαροσκοπική τεχνική για την αφαίρεση τους, ενώ συνηθισμένη είναι και η αποκατάσταση της λειτουργίας των σαλπίγγων μέσω λαπαροσκόπησης. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να συνυπάρχουν παραπάνω από μια αιτίες υπογονιμότητας που αντιμετωπίζονται συνδυαστικά.

Η συμβολή του ιατρού

Ο Δρ. Στυλιανός Κογεώργος υπογραμμίζει ότι η λαπαροσκόπηση είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος για τη διερεύνηση των αιτιών της υπογονιμότητας και τη θεραπεία των παθήσεων που την προκαλούν.


Περισσότερα θέματα στην ενότητα Λαπαροσκόπηση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηριδανού 12
Αθήνα, 11528
T: 2107239120
info@kogeorgos.gr

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

A Production of interTEN

Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6949123589