Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6951413918


ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Η γυναικολογική εξέταση είναι πάρα πολύ σημαντική για την υγεία των γυναικών όλων των ηλικιακών ομάδων, από την εφηβεία, την εγκυμοσύνη, την εμμηνόπαυση και τη μετεμμηνόπαυση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) 150 εκατομμύρια γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας πάσχουν από ενδομητρίωση. Το συνηθέστερο και συχνότερο σύμπτωμα είναι η δυσμηνόρροια, δηλαδή ο πόνος κατά την περίοδο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΑ


Τα ινομυώματα είναι οι πιο συχνοί καλοήθεις όγκοι της μήτρας που ανευρίσκονται σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας με μεγαλύτερη επίπτωση μεταξύ 35-50 ετών. Σε πολλές περιπτώσεις η παρουσία ινομυωμάτων είναι τελείως ασυμπτωματική, έτσι λοιπόν η διάγνωσή τους γίνεται κατά τον προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ


Η έμμηνος ρύση, η περίοδος της γυναίκας, έρχεται υπό φυσιολογικές συνθήκες κάθε 22-35 ημέρες. Οι διαταραχές της περιόδου είναι ένας από τους συχνότερους λόγους που μία γυναίκα αναζητά τη βοήθεια του γυναικολόγου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΣΤ ΠΑΠ


Κατά την εξέταση «τεστ παπ» συλλέγουμε κύτταρα από τον τράχηλο της μήτρας τα οποία στη συνέχεια εξετάζονται στο μικροσκόπιο από ειδικό κυτταρολόγο. Είναι η πιο σημαντική εξέταση για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ


Το γυναικολογικό υπερηχογράφημα μας επιτρέπει να επιβεβαιώσουμε τη φυσιολογική λειτουργία των πυελικών οργάνων και να εντοπίσουμε τυχόν διαταραχές τους. Κατά την εξέταση ελέγχουμε με μεγάλη ακρίβεια τη μήτρα, τις σάλπιγγες, τις ωοθήκες, καθώς και τα υπόλοιπα όργανα της πυέλου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ


Με την κολποσκόπηση επιτυγχάνουμε την πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Το κολποσκόπιο μεγεθύνει την εικόνα του τραχήλου από 2 έως 60 φορές, επιτρέποντάς μας να διαγνώσουμε τυχόν ανωμαλίες ή βλάβες οι οποίες θα μπορούσαν να ξεφύγουν με γυμνό μάτι.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ


Η καλλιέργεια κολπικού και τραχηλικού υγρού είναι ένα διαγνωστικό τεστ με σκοπό την ανίχνευση μικροοργανισμών που προκαλούν λοιμώξεις του κόλπου ή του τραχήλου της μήτρας. Μέσω αυτής της εξέτασης μπορούμε να διαγνώσουμε λοιμώξεις που επαναλαμβάνονται ή αντέχουν στις συνήθεις θεραπείες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ


Εµµηνόπαυση ονοµάζεται η οριστική διακοπή της εµµήνου ρύσεως. Μια γυναίκα εισέρχεται στην εμμηνόπαυση όταν οι ωοθήκες της σταματούν να παράγουν ορμόνες. Συνήθως η εμμηνόπαυση εμφανίζεται μεταξύ 45 και 55 ετών∙ στην Ελλάδα η µέση ηλικία εµµηνόπαυσης προσδιορίζεται στα 51 έτη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΙΔΙΚΗ – ΕΦΗΒΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ


Είναι ο κλάδος της γυναικολογίας που ασχολείται με την προστασία της αναπαραγωγικής υγείας των κοριτσιών και των εφήβων μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης, διάγνωσης και αντιμετώπισης όλων των γυναικολογικών προβλημάτων από τη νεογνική μέχρι και την εφηβική ηλικία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ


Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι αντισύλληψης για τις γυναίκες και τα ζευγάρια. Κάθε μέθοδος αντισύλληψης λειτουργεί διαφορετικά, έχει κανόνες λήψης – χρήσης, ενδείξεις, αντενδείξεις, παρενέργειες και φυσικά διαφορετικά ποσοστά επιτυχίας. Κάθε γυναίκα και κάθε ζευγάρι μπορούν λοιπόν να βρουν την πιο κατάλληλη μέθοδο για τις ανάγκες τους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηριδανού 12
Αθήνα, 11528
T: 2107239120
info@kogeorgos.gr

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

A Production of interTEN

Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6951413918