Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6949123589


ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ

Η λαπαροσκόπηση είναι μια ευρέως γνωστή χειρουργική μέθοδος θεραπείας ενός πλήθους παθήσεων του γυναικείου αναπαραγωγικού και ουροποιητικού συστήματος. Ωστόσο, η θεραπεία δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο ένας ιατρός μπορεί να συστήσει λαπαροσκόπηση.

Η λαπαροσκόπηση είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και για τη διάγνωση πολλών παθήσεων. Η διαγνωστική λαπαροσκόπηση βοηθά τους ιατρούς να αποκτήσουν μια καθαρότερη και πιο λεπτομερή ματιά στην κατάσταση της υγείας των ασθενών με την απαιτούμενη ασφάλεια, αλλά και αποτελεσματικότητα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ινομύωμα-Λαπαροσκόπηση

ΕΞΩΜΗΤΡΙΑ ΚΥΗΣΗ

Εξωμήτρια ή έκτοπη κύηση είναι μια εγκυμοσύνη μη βιώσιμη για το έμβρυο και δυνητικά επικίνδυνη για τη γυναίκα. Προκύπτει, όταν, κατά τη διάρκεια της σύλληψης, το γονιμοποιημένο ωάριο εγκαθίσταται έξω από τη μήτρα, συνήθως σε μία από τις δύο σάλπιγγες.

Παρόλο που τα αίτια που προκαλούν εξωμήτρια κύηση δεν είναι ξεκάθαρα, συνήθως, προκαλείται όταν οι σάλπιγγες είναι στενές ή κλειστές και ιδίως όταν συνυπάρχει φλεγμονή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διέλθει το γονιμοποιημένο ωάριο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΥΣΤΕΡΕΚΤΟΜΗ

Η υστερεκτομή είναι η χειρουργική επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται η μήτρα. Πρόκειται για μια επέμβαση που χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία πολλών σοβαρών γυναικολογικών παθήσεων και την πρόληψη και θεραπεία γυναικολογικών καρκίνων. Η υστερεκτομή πραγματοποιείται συνήθως σε γυναίκες ηλικίας 40 έως 50 ετών, ενώ στην πλειονότητα των περιπτώσεων πραγματοποιείται λαπαροσκοπικά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
hysterectomy-laparoscopy
uterine-prolapse

ΠΡΟΠΤΩΣΗ ΜΗΤΡΑΣ

Η πρόπτωση μήτρας  είναι η χαλάρωση του κόλπου, η οποία προκύπτει εξαιτίας της εξασθένισης των μυών, των συνδέσμων και του υποστηρικτικού ιστού της ευρύτερης περιοχής της λεκάνης. Κατά την πρόπτωση, η μήτρα αρχίζει να υποχωρεί από τη θέση της και να κατεβαίνει προς τον κόλπο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί ακόμα και να προβάλλει έξω από αυτόν.

Η πρόπτωση μήτρας μπορεί να εμφανιστεί σε γυναίκες κάθε ηλικίας. Συνήθως εμφανίζεται σε γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση και έχουν βιώσει έναν ή περισσότερους φυσιολογικούς τοκετούς, στους οποίους εμφανίστηκαν δυσκολίες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηριδανού 12
Αθήνα, 11528
T: 2107239120
info@kogeorgos.gr

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

A Production of interTEN

Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6949123589