Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6951413918


ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ


Η λαπαροσκόπηση είναι η πιο σημαντική τεχνική της Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής (Minimally Invasive Surgery) η οποία υπερτερεί σημαντικά έναντι της παραδοσιακής ανοιχτής χειρουργικής.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΩΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ


Στη γυναικολογία η λαπαροσκόπηση πραγματοποιείται εκτελώντας μια μικρή τομή κοντά στον ομφαλό μέσω της οποίας εισάγεται το λαπαροσκόπιο- ένα ειδικό οπτικό όργανο, που εξετάζει το εσωτερικό της κοιλιακής κοιλότητας και της λεκάνης, χρησιμοποιώντας μία πηγή φωτός και ένα σύστημα βίντεο υψηλής ευκρίνειας HD -4K-3D.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ


Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο με ένδειξη σε όλο το φάσμα των παθολογικών καταστάσεων της ενδοκοιλιακής χώρας, εκτός ολίγων εξαιρέσεων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ


Η λαπαροσκόπηση μπορεί να αποτελέσει το πιο καθοριστικό βήμα κατά τη διερεύνηση της υπογονιμότητας. Μόνο μέσω της λαπαροσκόπησης είναι δυνατόν να τεκμηριωθεί με ακρίβεια η κατάσταση των πυελικών οργάνων, η παρουσία εστιών ενδομητρίωσης, καθώς και η παρουσία συμφύσεων που πιθανότατα διαταράσσουν την ανατομία των πυελικών οργάνων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΥΕΛΙΚΕΣ ΣΥΜΦΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ


Είναι σύνηθες ασθενείς που πάσχουν από χρόνιο πυελικό πόνο ή υπογονιμότητα να έχουν πυελικές συμφύσεις. Αυτές δεν είναι άλλο παρά ινώδης ιστός ο οποίος συγκολλεί τα όργανα της πυέλου και της κοιλιάς μεταξύ τους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΥΣΤΗ ΩΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ


Με τη λαπαροσκόπηση είναι δυνατό να αφαιρεθούν κύστεις οποιουδήποτε σχήματος και μεγέθους, άρρηκτες ή μετά από παροχέτευση-αναρρόφηση του περιεχομένου τους∙ αφαιρώντας την κάψα τους, διατηρείται ο περιβάλλων υγιής ωοθηκικός ιστός.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ


Στην περίπτωση της ενδομητρίωσης η λαπαροσκόπηση είναι απαραίτητη, ώστε να διαγνωσθεί ή να επιβεβαιωθεί η κλινική υποψία αυτής. Το χειρουργείο θα προσαρμοθεί ανάλογα με το στάδιο της ενδομητρίωσης∙ έτσι λοιπόν, αν πρόκειται για επιφανειακή- αρχικού σταδίου- αρκεί ο ηλεκτροκαυτηριασμός όλων των εστιών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ


Η λαπαροσκοπική αφαίρεση ευμεγέθων ινομυωμάτων (διαμέτρου 8-12cm) είναι πλέον εφικτή. Η έξοδος των ινομυωμάτων από την κοιλιακή χώρα διαμέσου των μικρών οπών επιτυγχάνεται με την κατάτμησή τους. Η διενέργεια της επέμβασης από έμπειρο ιατρό επιτυγχάνει το καλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά στη γονιμότητα και την ποιότητα ζωής της γυναίκας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηριδανού 12
Αθήνα, 11528
T: 2107239120
info@kogeorgos.gr

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

A Production of interTEN

Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6951413918