Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6949123589


ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Η εξέταση


Ο ορμονολογικός έλεγχος επιτρέπει τον προσδιορισμό της συγκέντρωσης στο αίμα διαφόρων προϊόντων από τους ενδοκρινείς αδένες (θυρεοειδής αδένας, υπόφυση, ωοθήκες, όρχεις), δηλαδή από εκείνους τους αδένες που ρυθμίζουν την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας.


gynecology-hormone -tests

Η συγκέντρωση των ορμονών μας επιτρέπει να διαπιστώσουμε εάν οι αδένες που τις παράγουν λειτουργούν σωστά ή εάν παράγουν λιγότερες  ή περισσότερες ορμόνες από το κανονικό.

Οι ορμόνες της αναπαραγωγής κυκλοφορούν στο αίμα και επομένως μια αιμοληψία αρκεί για να προσδιορίσουμε τα επίπεδά τους.

Το σώμα της γυναίκας και του άνδρα είναι μια σύνθετη «μηχανή»∙ ο βασικός ορμονολογικός έλεγχος μπορεί να ανιχνεύσει διάφορες  διαταραχές. Ο Δρ. Στυλιανός Κογεώργος θα προσδιορίσει την αιτία που τις προκαλεί και ακολούθως θα σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία. Σε αυτή την εξέταση υποβάλλονται τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες.


Καλλιέργεια κολπικού και τραχηλικού υγρού

 Η καλλιέργεια κολπικού και τραχηλικού υγρού είναι ένα διαγνωστικό τεστ με σκοπό την ανίχνευση μικροοργανισμών που προκαλούν λοιμώξεις του κόλπου ή του τραχήλου της μήτρας. Μέσω αυτής της εξέτασης μπορούμε να διαγνώσουμε λοιμώξεις που επαναλαμβάνονται ή αντέχουν στις συνήθεις θεραπείες.

Λόγω συχνής έλλειψης συμπτωμάτων, η γυναίκα δεν υποψιάζεται τη φλεγμονή του τραχήλου, έως ότου διαπιστώσει την υπογονιμότητα. Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί προσβάλλουν αρχικά τα κύτταρα του τραχήλου∙ ορισμένοι από αυτούς μπορούν μέσω της μήτρας να προσβάλλουν τις σάλπιγγες.

Ο Δρ. Στυλιανός Κογεώργος πραγματοποιεί στο ιατρείο πλήρη Καλλιέργεια Κολπικού Υγρού (αερόβια, αναερόβια, μύκητες, μυκόπλασμα, ουρεόπλασμα, χλαμύδια κ.ά.) για τη σωστή διάγνωση και την αποτελεσματική θεραπεία της κολπίτιδας, διαγιγνώσκοντας μικρόβια, όπως Candida, Trichomonas vaginalis, Gardnerella vaginalis, Chlamydia trachomatis, Ureaplasma urealitycum, Ureaplasma genitalium, Mycoplasma, Neisseria gonorrhoeae, Streptoccocco Ομάδα Β (S. agalactiae). Η ορθή λήψη καλλιέργειας κολπικού και τραχηλικού υγρού είναι πολύ σημαντική, ειδικά σε περιπτώσεις υπογονιμότητας.


Περισσότερα θέματα στην ενότητα Υπογονιμότητα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηριδανού 12
Αθήνα, 11528
T: 2107239120
info@kogeorgos.gr

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

A Production of interTEN

Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6949123589