Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6949123589


ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ


Η εγκυμοσύνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στη ζωή μιας γυναίκας ή ενός ζευγαριού. Είναι μια περίοδος γεμάτη ανάμεικτα συναισθήματα χαράς, τρυφερότητας, ευτυχίας, άγχους, φόβου και έντονων συγκινήσεων, καθώς κάθε γυναίκα βιώνει μεγάλες σωματικές αλλαγές και κάθε ζευγάρι προετοιμάζεται για μια νέα εποχή στη ζωή του.

Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός είναι φυσιολογικές μεν διαδικασίες, οι οποίες όμως μπορούν να κρύβουν προβλήματα, τόσο για τη σωματική υγεία της μέλλουσας μητέρας και του εμβρύου, όσο και για την ψυχολογική κατάσταση της μητέρας ή του ζευγαριού. Ο προγεννητικός έλεγχος και η συμβουλευτική του ιατρού είναι τα σημαντικότερα εργαλεία για την πρόληψη παθήσεων που μπορούν να επηρεάσουν την εγκυμοσύνη και την άμεση αντιμετώπιση έκτακτων ιατρικών προβλημάτων.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού αλλά και της λοχείας, ο ιατρός είναι ένας σύμμαχος, ο οποίος μέσα από την εμπειρία, τη γνώση και την εξειδίκευση του, οδηγεί με ασφάλεια και ηρεμία τη μέλλουσα μητέρα σε ένα υπέροχο ταξίδι εννέα μηνών, με τελικό προορισμό τη μοναδική εμπειρία του τοκετού.

 

Προγεννητικός έλεγχος

Ο προγεννητικός έλεγχος πραγματοποιείται μέσα από επισκέψεις στον ιατρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και περιλαμβάνει μια σειρά εξετάσεων που γίνονται σε συγκεκριμένες εβδομάδες κύησης.


Διαβάστε περισσότερα για τον προγεννητικό έλεγχο

Pregnant-woman

Συμβουλευτική εγκυμοσύνης

Η συμβουλευτική εγκυμοσύνης είναι το ίδιο σημαντική για την εξασφάλιση μιας ήρεμης εγκυμοσύνης με τον προγεννητικό έλεγχο. Κατά τις επισκέψεις του προγεννητικού ελέγχου, αλλά και ανά πάσα στιγμή, ο ιατρός βρίσκεται δίπλα στη μέλλουσα μητέρα για να προσφέρει σωστή καθοδήγηση σε αυτό το υπέροχο ταξίδι από την εγκυμοσύνη στη μητρότητα.

Κατά τη συμβουλευτική η μητέρα ή το ζευγάρι πρέπει να νιώθει ελεύθερο να θέσει στον ιατρό οποιοδήποτε ερώτημα, ανησυχία ή απορία που σχετίζεται με την ίδια τη διαδικασία της εγκυμοσύνης και του τοκετού, τις εξετάσεις του προγεννητικού ελέγχου, το ατομικό και οικογενειακό ιστορικό και το πώς αυτό σχετίζεται με την εγκυμοσύνη, την περίοδο της λοχείας, αλλά και τις ψυχολογικές προεκτάσεις της εγκυμοσύνης και της μητρότητας. Η συμβουλευτική επιτρέπει στον ιατρό να προσφέρει εξατομικευμένη ιατρική βοήθεια, καθώς η εγκυμοσύνη αποτελεί μια περίοδο πολύ προσωπική και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Φυσιολογικός τοκετός

O φυσιολογικός τοκετός είναι μία συναρπαστική και αξέχαστη στιγμή, που μπορεί να βιώσει ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών. Ο φυσιολογικός τοκετός συνήθως πραγματοποιείται ανάμεσα στην 37η και 42η εβδομάδα κύησης και χωρίζεται σε τρείς φάσεις:  την λανθάνουσα, όπου ξεκινούν τα συμπτώματα του τοκετού, τον τοκετό, δηλαδή τη στιγμή της γέννησης και την έξοδο του πλακούντα.

Ο φυσιολογικός τοκετός μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε χωρίς φάρμακα, είτε με τη χρήση φαρμακευτικών ή φυσικών μεθόδων αναλγησίας χωρίς ανούσιες ιατρικές παρεμβάσεις. Η επιλογή της μεθόδου αναλγησίας είναι στην ευχέρεια της επιτόκου.

Ο φυσιολογικός τοκετός είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία, η διεξαγωγή της οποίας παρακολουθείται συστηματικά από το ιατρικό και μαιευτικό προσωπικό, για την πρόληψη προβλημάτων που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία μητέρας και εμβρύου.


Καισαρική τομή

Η καισαρική τομή είναι μια σημαντική επέμβαση, η οποία επιτρέπει να έχουν έναν ασφαλή τοκετό γυναίκες που βρίσκονται σε κύηση υψηλού κινδύνου ή αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά το φυσιολογικό τοκετό. Ο τοκετός μέσω καισαρικής τομής μπορεί να είναι προγραμματισμένος ή να προκύψει εκτάκτως, ενώ, σύμφωνα με έρευνες, η πραγματοποίηση καισαρικής τομής δεν συνεπάγεται ότι σε επόμενη εγκυμοσύνη δεν μπορεί να γίνει φυσιολογικός τοκετός.

Η συμβολή του ιατρού

ΟΔρ. Στυλιανός Κογεώργος θα σας οδηγήσει με ασφάλεια και ηρεμία σε ένα υπέροχο ταξίδι εννέα μηνών, με τελικό προορισμό τη μοναδική εμπειρία του τοκετού, εξασφαλίζοντας τη μαιευτική φροντίδα και τον τοκετό που κάθε γυναίκα αξίζει.

Ο ιατρός:

  • Ειδικεύεται στην ελάχιστα παρεμβατική παρακολούθηση της εγκυμοσύνης, υποστηρίζοντας την αποιατρικοποίηση της κύησης και του τοκετού, σύμφωνα πάντα με τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα
  • Ειδικεύεται στην παρακολούθηση κυήσεων υψηλού κινδύνου
  • Ειδικεύεται στη σύγχρονη τεχνική TOLAC – VBAC για την καισαρική τομή και υποστηρίζει την προσπάθεια φυσιολογικού τοκετού μετά από αυτές τις τεχνικές
  • Είναι ένθερμος υποστηρικτής του φυσιολογικού τοκετού
  • Προσφέρει εξατομικευμένη μαιευτική παρακολούθηση βασιζόμενος στο ιστορικό της γυναίκας καθώς και τις ιδιαίτερες ανάγκες της μέλλουσας μητέρας ή του ζευγαριού
  • Προσφέρει πλάνο τοκετού και συμβουλευτική γονεϊκότητας όσον αφορά την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τη λοχεία και το θηλασμό
  • Υποστηρίζει τον τοκετό με ελάχιστη νοσηλεία, και συγκεκριμένα μία ημέρα νοσηλείας σε φυσιολογικό τοκετό και δύο ημέρες σε καισαρική τομή

Περισσότερα θέματα στην ενότητα Μαιευτική

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηριδανού 12
Αθήνα, 11528
T: 2107239120
info@kogeorgos.gr

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

A Production of interTEN

Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6949123589