Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6949123589


ΠΑΙΔΙΚΗ – ΕΦΗΒΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

Τι είναι η παιδική – εφηβική γυναικολογία


Η παιδική και εφηβική γυναικολογία είναι ο κλάδος της γυναικολογίας που ασχολείται με την προστασία της αναπαραγωγικής υγείας των κοριτσιών και των εφήβων.  Παρέχει με ιδιαίτερη προσοχή και διακριτικότητα μια ολοκληρωμένη και επιστημονική προσέγγιση για τη διάγνωση και αντιμετώπιση όλων των γυναικολογικών προβλημάτων από τη νεογνική μέχρι και την εφηβική ηλικία.


paidiki-efiviki-gynaikologia

Παθήσεις παιδικής και εφηβικής γυναικολογίας

Οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν σε ένα εξειδικευμένο ιατρό παιδικής και εφηβικής γυναικολογίας, ώστε να εξετάσει την κόρη τους για ζητήματα που σχετίζονται με γενετικές παθήσεις, τραυματισμούς και προβλήματα που σχετίζονται με την εφηβεία. Παράλληλα, ο ιατρός μπορεί να παρέχει την κατάλληλη πληροφόρηση και συμβουλευτική σε ζητήματα προστασίας της σωματικής, αναπαραγωγικής και σεξουαλικής υγείας των έφηβων κοριτσιών.

Οι πιο συνήθεις ιατρικοί λόγοι οι οποίοι μπορούν να προκύψουν κατά την παιδική – εφηβική ηλικία και απαιτούν την ιατρική παρέμβαση είναι οι εξής:

Οι ιατρικές πράξεις που μπορεί να χρειαστεί να υποβληθεί μια νεαρή ασθενής, ανάλογα με το λόγο της επίσκεψης και την ηλικία της είναι προληπτικός έλεγχος, γυναικολογικό υπερηχογράφημα, τεστ ΠΑΠ, κολποσκόπηση ή εμβολιασμός για τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

Καθώς η πλειονότητα των ζητημάτων που προκύπτουν είναι σύνθετα και σχετίζονται με τη σωματική και ψυχική υγεία και την εικόνα που έχει το κορίτσι ή η νέα γυναίκα για το σώμα της, το ιατρείο του Δρ. Στυλιανού Κογεώργου συνεργάζεται με ειδικό Παιδίατρο, Ενδοκρινολόγο, Ψυχολόγο, Δερματολόγο και Κλινικό Διαιτολόγο, για την αποτελεσματικότερη διάγνωση και θεραπεία των νεαρών ασθενών.


Η συμβολή του ιατρού

Ο Δρ. Στυλιανός Κογεώργος υπογραμμίζει ότι μια πάθηση ή ένα ιατρικό ζήτημα που προκύπτει σε αυτή την τόσο ευαίσθητη φάση της ζωής των παιδιών και των εφήβων, απαιτεί για την αντιμετώπισή της τη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης και επικοινωνίας μεταξύ ιατρού και ασθενή. Η οικοδόμηση μιας ουσιαστικής σχέσης είναι κεντρικής σημασίας για τη διασφάλιση της σωματικής και αναπαραγωγικής υγείας ενός νεαρού κοριτσιού. Μέσα από την εμπειρία, την εξειδίκευση και την ασθενοκεντρική του προσέγγιση, ο Δρ. Στυλιανός Κογεώργος βρίσκεται δίπλα στα παιδιά και τις έφηβες, ακούγοντας και απαντώντας με προθυμία και κατανόηση οποιοδήποτε προβληματισμό.


Περισσότερα θέματα στην ενότητα Γυναικολογία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηριδανού 12
Αθήνα, 11528
T: 2107239120
info@kogeorgos.gr

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

A Production of interTEN

Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6949123589