Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6949123589


Ιατρικά Νέα

Safe laparoscopy: Γνωρίστε το κανάλι μας στο Youtube

Safe-Laparoscopy-1200x826.jpg

 

Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε σε αυτό το άρθρο, το πρωτοποριακό κανάλι μας στο Youtube, το οποίο ονομάζεται Safe Laparoscopy. Αντικείμενο του είναι η μεταλαμπάδευση της γνώσης για τα γυναικολογικά λαπαροσκοπικά χειρουργεία στην ιατρική κοινότητα. 

Πρόκειται για ένα πολύ επιτυχημένο εγχείρημα, το οποίο οραματίστηκαν και δημιούργησαν ο Χειρουργός – Γυναικολόγος Στυλιανός Κογεώργος σε συνεργασία με τον Χειρουργό – Γυναικολόγο και Διευθυντή Λαπαροσκοπικής Γυναικολογίας της κλινικής Λευκός Σταυρός/ The Athens Clinic Γεώργιο Πιστοφίδη. 

Το περιεχόμενο του καναλιού Safe Laparoscopy προσανατολίζεται σε βίντεο που απεικονίζουν πραγματικά γυναικολογικά λαπαροσκοπικά χειρουργεία που έχουν διενεργηθεί από την ομάδα μας ή από άλλους διακεκριμένους χειρουργούς, μεταδίδοντας στην ιατρική κοινότητα τη γνώση των ασφαλών και σύγχρονων τεχνικών που χρησιμοποιούνται διεθνώς για τη γυναικολογική λαπαροσκοπική χειρουργική. 

 

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί στόχοι του Safe Laparoscopy εστιάζουν στα εξής:

  1. Τη σωστή εφαρμογή της διαθερμίας 
  2. Την παρουσίαση των αρχών αιμόστασης με χρήση ενέργειας
  3. Την παρασκευή των χειρουργικών χώρων με έμφαση στην τοπογραφική ανατομία 
  4. Την παρασκευή της ουροδόχου κύστεως και του ουρητήρα
  5. Την αποφυγή επιπλοκών 
  6. Τη διαχείριση επιπλοκών

 

Σκοπός του καναλιού, λοιπόν, είναι να διδάξει ασφαλείς και αποτελεσματικές τεχνικές, όχι ως μέσο επιτάχυνσης των διαδικασιών, ούτε ως μέσο για την επίδειξη χειρουργικής υψηλής ικανότητας και επιδεξιότητας, αλλά να εστιάσει στην παρουσίαση μιας ποικιλίας χειρουργείων που συμπεριλαμβάνουν από απλές έως πολύπλοκες διαδικασίες. Ενδεικτικά, στο κανάλι θα βρείτε βίντεο από επεμβάσεις διαφόρων περιπτώσεων ινομυωμάτων, ενδομητρίωσης, υστερεκτομής, κύστεων και όγκων ωοθήκης, εξωμήτρια κύηση, λύση συμφύσεων αλλά και άλλα πιο εξειδικευμένα ανά περίπτωση ή πιο σπάνια χειρουργεία. 

Υπηρετώντας αυτό το σκοπό, τα εκπαιδευτικού σκοπού βίντεο συνήθως μαγνητοσκοπούνται και είναι διαθέσιμα στο Youtube και στο Facebook. Εξαίρεση αποτελούν οι πρωτοποριακές ζωντανές μεταδόσεις λαπαροσκοπικών επεμβάσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα, κατά τους ζυγούς μήνες, στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Ενδεικτικά, η πρώτη ζωντανή αναμετάδοση πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2020, την οποία παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά πάνω από 400 γιατροί από όλο τον κόσμο. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το κανάλι Safe Laparoscopy μέσα σε μόλις δυόμιση χρόνια λειτουργίας έχει συγκεντρώσει πάνω από 10.000 εγγεγραμμένους χρήστες, ενώ έχει ξεπεράσει τις δυόμισι εκατομμύρια προβολές, μοιρασμένες ανάμεσα σε πάνω από 130 βίντεο. 

Γι αυτούς τους λόγους, είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό το κανάλι, καθώς η εκπαίδευση των ενδιαφερόμενων γιατρών στις μοντέρνες χειρουργικές τεχνικές της λαπαροσκόπησης, θα έχει ως αποτέλεσμα, όλο και περισσότερους καταρτισμένους γιατρούς που θα εφαρμόζουν την λαπαροσκοπική τεχνική στις ασθενείς τους. Με αυτό τον τρόπο, όλο και περισσότερες ασθενείς θα θεραπεύονται αποτελεσματικότερα, απολαμβάνοντας τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της λαπαροσκόπησης έναντι της παραδοσιακής ανοιχτής χειρουργικής.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηριδανού 12
Αθήνα, 11528
T: 2107239120
info@kogeorgos.gr

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

A Production of interTEN

Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6949123589