Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6949123589


ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ

Η υστεροσκόπηση αποτελεί μια ιατρική μέθοδο που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση και τη θεραπεία γυναικολογικών παθήσεων που σχετίζονται με τη μήτρα. Πρόκειται για μια διαδικασία, πολύτιμη για την προσεκτικότερη διερεύνηση της μήτρας και του ενδομήτριου με τη βοήθεια οπτικών μέσων υψηλής ευκρίνειας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
what-is-hysteroscopy
ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΛΥΠΟΔΑΣ

ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΔΕΣ ΜΗΤΡΑΣ

Οι πολύποδες μήτρας είναι υπερπλασίες ή όγκοι των ιστών και των αδένων της μήτρας, οι οποίοι εμφανίζονται στα εσωτερικά τοιχώματα και μπορούν να αναπτυχθούν σε όλη την κοιλότητα της μήτρας. Πολύποδες μπορούν να εμφανιστούν στο ενδομήτριο (πολύποδες ενδομήτριου), οι οποίοι προκύπτουν από την υπερβολική αναπαραγωγή των κυττάρων του ενδομήτριου, ενώ η θέση τους ενδέχεται να αλλάξει και να κατέβουν χαμηλότερα στον τράχηλο της μήτρας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πολύποδες είναι καλοήθης, ωστόσο, ένα μικρό ποσοστό τους μπορεί να αποτελούν προκαρκινικές αλλοιώσεις, οι οποίες μπορούν δυνητικά να μετασχηματιστούν σε καρκίνο του ενδομήτριου ή του τραχήλου της μήτρας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΑ

Τα ινομυώματα είναι οι καλοήθεις όγκοι που αναπτύσσονται μέσα ή γύρω από τη μήτρα και αποτελούν τους πιο συχνούς όγκους που ανευρίσκονται σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, προκαλώντας σοβαρά συμπτώματα.

Υπάρχουν τρία είδη ινομυωμάτων: τα ενδοτοιχωματικά, τα υπορρογόνια και τα υποβλεννογόνια, ενώ στα συνηθέστερα συμπτώματα τους συμπεριλαμβάνονται οι διαταραχές περιόδου, ο πόνος, οι επιπλοκές κατά την εγκυμοσύνη και τα γαστρεντερικά προβλήματα. Η διάγνωση των ινομυωμάτων γίνεται συνήθως μέσω γυναικολογικού υπερηχογραφήματος, λαπαροσκόπησης και υστεροσκόπησης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
infertility-diagnosis

ΣΥΜΦΥΣΕΙΣ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ & ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΥΣΠΛΑΣΙΕΣ

Οι συμφύσεις ενδομήτριου αποτελούν ένα είδος πυελικών συμφύσεων και αποτελούνται από ινώδη ιστό που εμφανίζεται στο εσωτερικό της μήτρας, δημιουργώντας μη φυσιολογικές συνδέσεις μεταξύ των εσωτερικών τοιχωμάτων της. Οι συμφύσεις ενδομήτριου εμφανίζονται μετά από λοιμώξεις, πυελικές φλεγμονές ή χειρουργικές επεμβάσεις στη μήτρα εξαιτίας της προβληματικής επούλωσης των ιστών και σε παθήσεις όπως η ενδομητρίωση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηριδανού 12
Αθήνα, 11528
T: 2107239120
info@kogeorgos.gr

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

A Production of interTEN

Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6949123589