Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6951413918


ΠΩΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ

Πώς διενεργείται η Λαπαροσκόπηση;


Στη γυναικολογία η λαπαροσκόπηση πραγματοποιείται εκτελώντας μια μικρή τομή κοντά στον ομφαλό μέσω της οποίας εισάγεται το λαπαροσκόπιο- ένα ειδικό οπτικό όργανο, που εξετάζει το εσωτερικό της κοιλιακής κοιλότητας και της λεκάνης, χρησιμοποιώντας μία πηγή φωτός και ένα σύστημα βίντεο υψηλής ευκρίνειας HD -4K-3D (κάμερα, οθόνη, συσκευή εγγραφής βίντεο)- καθώς και το αέριο (διοξείδιο του άνθρακα) το οποίο επεκτείνει και διαστέλλει την κοιλιακή κοιλότητα, επιτρέποντας μια καλύτερη απεικόνιση όλων των ενδοκοιλιακών οργάνων και δημιουργώντας ένα άνετο χειρουργικό πεδίο.Στη συνέχεια εκτελούνται δύο ή τρεις μικρές τομές στην κοιλιά, διαμέσου των οποίων διέρχονται τα χειρουργικά εργαλεία. Στο τέλος της επέμβασης όλα τα εργαλεία αφαιρούνται, απελευθερώνοντας το αέριο από το εσωτερικό της κοιλιάς. Ολοκληρώνοντας, οι μικρές τομές ράβονται με την τεχνική της πλαστικής χειρουργικής.

Πόσο διαρκεί μια λαπαροσκοπική επέμβαση;

Η διάρκεια μιας λαπαροσκοπικής χειρουργικής επέμβασης ποικίλλει ανάλογα με την πολυπλοκότητά της: από 15-30 λεπτά σε περιπτώσεις διαγνωστικής λαπαροσκόπησης ώς και πάνω από 2 ώρες, όταν πρόκειται για πιο δύσκολες επεμβάσεις.


Τι είδους αναισθησία είναι απαραίτητη για τη λαπαροσκόπηση;

Η λαπαροσκόπηση γίνεται πάντα υπό γενική αναισθησία. Η απαραίτητη εισαγωγή του αερίου, ώστε να δημιουργηθεί χώρος ανάμεσα στα τοιχώματα της κοιλιάς και στα όργανα, ασκεί πίεση στο διάφραγμα (τον κύριο μυ της αναπνοής), εμποδίζοντας  τη φυσιολογική λειτουργία των πνευμόνων. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητη η γενική αναισθησία και η μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Ωστόσο, η λαπαροσκόπηση, ως μία ελάχιστα επεμβατική τεχνική, επιτρέπει ελαφρύτερες μορφές αναισθησίας με επακόλουθη καλύτερη μετεγχειρητική πορεία.


Περισσότερα θέματα στην ενότητα Λαπαροσκόπηση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηριδανού 12
Αθήνα, 11528
T: 2107239120
info@kogeorgos.gr

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

A Production of interTEN

Ηριδανού 12, Αθήνα, 11528info@kogeorgos.gr210 7239120 / 6951413918